Fred Thustrup

Fred R Thustrup, uppvuxen i Stockholm, är en analog collage konstnär som har satt sin prägel på popkonst scenen med sin färgstarka minimalism. Sedan hans inträde i collage konsten år 2021 har han skapat konstverk som smidigt kombinerar återvunna material som gamla böcker, retro-tidningar och papper i olika former och färger.

Genom att använda skalpell, sax och limstift formar Fred sina konstverk med imponerande detaljrikedom och precision. Konsten präglas av en lekfull sammansättning av texturer och färger, vilket skapar en fängslande helhet.

Fred stryker runt på antikvariat i jakten på nästa offer som ska gå en grym bokdöd till mötes. Jakten på nytt material är en central del av hans skapande, och han njuter av varje sekund. Entusiastiskt utforskar han nya städer, loppisar, bokhandlar och secondhand-affärer för att hitta nytt material och inspiration.

Samtidigt är Freds huvudsakliga inkomstkälla kopplad till filmbranschen, där han har nästan 10 års erfarenhet som reklamfilmsproducent. Hans filmiska bakgrund och passion för visuell berättelse återspeglas i hans konst, vilket ger hans verk en dynamisk och narrativ dimension.

1 of 3

Posters from Fred Thustrup