Intervju med WAYs konstnär Madelen Möllard

Intervju med WAYs konstnär Madelen Möllard

Hej Madelen! Berätta, vem är Du?

- Jag är konstnär och formgivare som bor i Stockholm och Karlshamn. Målar gör jag helst med starka färger och jag letar ständigt efter nya spännande färgkombinationer. Behöver jag säga att jag älskar blommor? Utöver skapandet tycker jag om att laga mat och att uppleva nya platser.

Vilka element eller teman inspirerar dig när du skapar?

- Färger! Sen tar jag in mycket från min omgivning och inspireras av allt från husfasader och blomrabatter.

Om du skulle beskriva din konstnärliga process som en smak och/eller krydda, vilken/vilka skulle det vara?

Umami, eftersom smaken/processen är svår att beskriva. Likt umami i maten så når jag mig själv på djupet och går in i ett obeskrivligt trevligt state of mind när jag målar. Processen är ofta sansad och ingredienserna (färgnyanserna) är oerhört viktiga. När jag väl börjar måla så går jag mycket på känsla och jag “smakar av” anrättningen (tavlan) många gånger innan jag får till rätt djup.

Vad är de mest betydelsefulla du äger och vad är det som gör den/det speciellt för dig?

- Wow vad svårt. Köper nästan endast saker som jag älskar. Jag har några tavlor från min farfar samt konstverk som min syster Sofia gjorde när hon levde som betyder oerhört mycket. Det finns en tavla som är ett porträtt av mig som Sofia målat och den ger mig minnen som är otroligt värdefulla.

Vad får dig att bubbla?

- En god och lång middag med vänner är en av de saker jag älskar mest och som får mig att bubbla!

Vilka är dina tre favoritfärger just nu?

- jordgubbsröd, kolabrun, bleklila.

 

5 snabba frågor...

Ljust eller mörkt?

- mörkt

Värme eller kyla?

- Värme

Rörelse eller stillhet?

- Rörelse

Stort eller litet?

- Stort

Färgstarkt eller monokromt?

- Färgstarkt

 

Back to blog