Estelle Graf

”Det finns något komiskt i hela företeelsen i att vara människa. De förkonstlade metoderna vi har utvecklat för att dölja våra instinkter och arv är på ett sätt både rörande och knäppt. Kort sagt, det finns något kittlande i tanken av att vi alla bara är grisar och grodor som utvecklat sofistikerade manér” säger Estelle.

Signifikant för Estelle Grafs verk är att hon nästan alltid arbetar med satir.

"Det är tacksamt att använda ett djurhuvud för att fånga en karaktär. Det gör också att tonen per automatik blir snällare, vilket också gör det lättare att vara ärlig i min gestaltning - konstigt nog. Till exempel kan ett motiv som egentligen porträtterar något ganska mörkt bli lättsmält och nästan gulligt och det är ju komiskt i sig.“ säger Estelle.

Estelle började sin karriär som Art Director i Paris. Idag bor och verkar hon i Stockholm och hennes konstverk har ställts ut och sålts internationellt i städer som Berlin, Paris och New York samt presenterats i bland annat tidskriften Harper's Bazaar. År 2019 släppte Estelle Graf sin första bok ”Tryckt Stämning” hos förlaget Arvinius Orfeus som är en satirisk skildring av människors inre dialoger.

"För mig handlar skapandet om att berätta historier och pröva sina iakttagelser. Jag älskar att ge betraktaren små fragment från en längre berättelse eller en mer djupgående tanke. Då får man själv fylla i eller tillskriva verket det man vill, utifrån sina egna erfarenheter. Förmodligen är det därför folk tolkar det jag gör så väldigt olika och som det så ofta händer att någon känner igen sig i en målning - för att jag lämnar utrymme för det." ​

1 av 3

Posters från Estelle Graf