Yoyo Nastys soloutställning på WAY gallery

Yoyo Nastys soloutställning på WAY gallery

Way Gallery presenterade under hösten 2022 Fe fi fo fun for me, en soloutställning med Yoyo Nasty. Under utställningen visades 6 nya målningar på duk. De storskaliga tavlorna ackompanjerades av en platsspecifik fönstermålning.

Utställningsbeskrivning:

Det handmålade fönstret tillsammans med de stora målningarna omfamnar besökaren i ett surrealistiskt landskap av böljande kullar och dalar. Färgpaletten går i ljusa pasteller med

kontrasterande inslag av ultramarin och bränd orange. I Fe fi fo fun for me syns naturen tydligt som konstnärens stora inspirationskälla. Med ett fantasifullt förhållningssätt fångas det

traditionella subjektet någonstans mellan dröm och verklighet. Hon skildrar naturens rytmiska växtkraft i harmoniska, virvlande rörelser med vassa palmblad som trängs bland slingrande blommor och citrusfrukter.

Antropomorfiska djur är ett genomgående tema i Yoyo’s bildvärld och i denna utställning är en av hennes favoritkaraktärer – tigern, extra framträdande. Den excentriska figuren dansar, skuttar och räcker ut tungan. Tigerns mjuka kropp täcks av gröna vågformade ränderna som även återkommer på mönstrade fjärilar, blomblad och på en orm. Hennes personliga och lekfulla karaktärer väcker stark igenkänning och återspeglar Yoyo’s identitet. De uttrycker självförtroende, frihet och nyfikenhet.

Utställningens och verkens titlar bygger på ordlekar med ramsor som ”Eeny-meeny-miny-moe” och ”Bop-beep-bop” och ringar in det lekfulla förhållningssätt som utgör kärnan i Yoyo’s praktik. Fe fi fo fun for me bjuder in till ett lustfyllt möte med Yoyo Nasty’s fantasivärld.

Tillbaka till blogg

Produktkollektion